Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

miércoles, 16 de abril de 2008

És possible anotar una cistella amb menys de 0,3 segons???

El Ferran Saumell ha considerat oportú tornar-nos a fer partícips de la seva saviesa basquetbolística mitjançant el següent article:

A la NBA existeix la norma que, a tres dècimes per acabar el temps o menys, les úniques cistelles vàlides seran aquelles realitzades mitjançant un alley oop, ja que es considera que no hi ha temps suficient per armar el braç i llençar en suspensió. Aquesta norma es anomenada la Trent Tuker Rule (Trent Tuker va realitzar un triple el 1990 en un partit New York Kniks, Chicago Bulls a falta d’una dècima que va donar la victòria a New York, tot i que el resultat del partit no es va modificar, es va decidir implantar aquesta nova norma)

Tots aquells lectors d’aquest bloc que no estiguin familiaritzats amb el basquetbol, heu de tenir present que el rellotge comença a comptar en el moment en que la pilota arriba a les mans del jugador de camp i ha de sortir de la mà dins de temps. La cistella serà vàlida sempre i quan el temps s’esgoti i la pilota ja sigui a l’aire.

En el partit d’eurolliga de la temporada 2006-2007 que van jugar l’Unicaja i el Joventut de Badalona a Màlaga, es va veure un cas d’alley oop a falta d’una dècima de segon que va donar la victòria a la Penya.



En aquest cas, entra dins la norma al ser un alley oop.

La televisió americana FOX, ha creat un programa, Sports Science, que intenta demostrar mitjançant la ciència i la tecnologia, que alguns mites de l’esport són reals i altres no.

En un dels seus programes es van centrar amb la Trent Tuker Rule de la NBA. Volien comprovar si realment era impossible anotar en suspensió amb menys temps. Per poder-ho demostrar van contactar amb Jason Kapono (Toronto Raptors, actual bicampió del concurs de triples de la NBA, un autèntic canoner) i el base suplent dels Lakers Jordan Farmar.
Van posar uns sensors a la mà de Kapono que activaven el rellotge en el moment en que la pilota arribava a la seva mà i s’aturava en el moment en que sortia per poder comprovar quin era el temps mínim en que es podia realitzar aquest moviment.

Aquí us deixo el resultat:



( Ferran Saumell - embolica que fa fort - Sofà de casa seva)

Vincula desde tu Blog este Post!

1 comentario:

  1. Molt interessant.
    Però crec que l'etiqueta correcte és la de ciència i tecnologia.

    ResponderEliminar

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails