Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

viernes, 25 de abril de 2008

El Periódico s'empassa un muntatge al Youtube

Aquest mati a l'hora d'esmorzar, he topat amb la noticia de El Periódico on a plana sencera s'informava sobre que hi havia penjat a Internet la imatge de tres vàndals derrocant un campanar d'una església al Pirineu Aragonès. S'indicava que es tractava d'un suposat grup anticlerical i que probablement no era l'única de les seves actuacions reivindicatives. Ara resulta que El Bisbat de Barbastro havia ordenat l'enrunament per evident perill de despreniment. La noticia m'ha impactat aquest matí i ha provocat que aquesta nit abans d'anar a dormir m'hagi posat a reflexionar sobre el tema. Com que m'agrada com ha quedat i l'esperit de l'escrit es ben vigent, aquí el teniu tal i com l'anava a penjar ara mateix, just abans de comprovar que El Periódico en aquesta ocasió se l'ha empassat i ben empassada ... tant costava fer una trucada al Bisbat de qui depèn per demarcació la zona ? ... Vist com ha quedat resolta la situació, la nota a peu d'escrit ja no te sentit, doncs qui ha penjat la noticia a Youtube, amb un fons musical Punk-Ocupa-Revolucionari ... sabia el que feia ... ha llençat l'ham i El Periódico ha picat !!! Amics de El Periódico, una pàgina a un diari val molts diners com per passar de redactor y dedicar-se a buscar al Youtube ... això millor que o deixeu per nosaltres els bloggers.

Ja que m'ho he treballat aquí va el post que m'ha suggerit la falsa noticia.

No tenia pensat "postejar" aquesta nit, però es que aquest matí mentre esmorzava, m'ha bullit la sang quan m'he trobat amb la noticia següent, "Tres personas derriban un campanario y lo muestran en Youtube". Sembla ser que no es tracta de cap mesura preventiva de cara a un possible despreniment, sinó que es tracta d'una acció anticlerical de ves a saber quin grup d'il.luminats. Normalment l'església es criticada pel seu immobilisme, hipocresia e intol.lerància vers molts aspectes de la vida. Puc estar-hi d'acord, sobretot quan s'ataca a la cúria. Però això que fan aquests tres quin sentit te?, com es pot tenir tant poc cervell?, no es una bretolada de canalla, se'ls veu ja granadets!, perquè contra l'església tot si val?. Ja no es l'església, es la cultura, les arrels d'un país. Fins i tot durant la Guerra Civil Espanyola, destacats Anarquistes que pertanyien al Gobern de la República, anticlericals 100%, van saber separar la seva frontal negació de la fe Catòlica, licit, del que represente respectar aquells qui la professa'n, les seves pertinències i el llegat històric que comporta. Sota una massa embogida i ressentida, baix el meu criteri el gruix de l'aparell Comunista no va ser a l'alçada i "va deixar fer", per suposat Nacionalistes Bascs i Catalans així com demòcrates Lliberals i Socialistes si s'hi van posar de valent. Hi ha un munt d'imatges, rentables i objectes de tota mena salvats del fanatisme del moment, gràcies a tenir consciencia històrica y cultural.

Semble ser que això no es un fet aïllat al Pirineu Català i Aragonès. En aquets cas es una esglesia abandonada que data del segle XVII (Sant Climent de Torre de Buira), que segons diuen no tenía gaire valor històric. Però a la zona hi ha esglésies romàniques de més de 1.000 anys d'antiguitat ... en runes es cert, però d'un incalculable valor històric.

Penso que es hora de dir que tot no val, si fins hi tot en moments extrems com es una guerra hi va haver gent que va alçar la veu, com a mínim ara tots plegats hem de fer el vuit a gent com aquesta i denunciar-los si es dona el cas. La conya marinera (com diu l'Oscar Nebreda) es que en moltes ocasions son després, perfils com els d'aquest cas, els que més demanen tolerància.

No serà possible perquè dubto que siguin capaços de llegir 5 minuts seguits, però potser els hi aniria be conèixer la feina que fan gent com el Pare Pere Casaldàliga al Brasil o el Pare Vicente Ferrer a L'Índia (que per cert va lluitar al bàndol Republicà a primera línea de foc ... i es capellà senyors !!!). Aquests també son església, l'església en la que jo crec, però d'ells pràcticament no se'n parla...


Nota * Solament poso el link que porta directament a la web de el periódico, on trobareu la redacció de la noticia i el clip de Youtube ... no em dona la gana d'embrutar el nostre blog linkant el video penjat a Youtube directament .

1 comentario:

  1. Desde luego que verguenza :) no entiendo que unos inútiles así estén a cargo de informarnos de nada.
    A mi me pasó algo parecido el otro día, resulta que leo en un diario que Katherin Hepbrun acaba de morir , hacia unas horas, a mi me parecía que ya estaba muerta, pero como el la noticia era seria ... pues bueno.
    Resulta que me lío en un post de lo más complicado con vídeos, vida y obra de la actriz, de todo, completísimo... y de repente me doy cuenta de que la fecha de muerte que ponía en la wikipendia y los demás sitios q estaba yo usando para informarme jajaja ponían la fecha de la muerte hace ya 3 años creo jajaajaj
    Me quedé pasmá y más cabreada que una mona, todo mi curro a la porra, es infame!!
    Bueno, ahora tengo un post que no sé que hacer con el ;)
    Besos^^

    ResponderEliminar

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails