Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

viernes, 11 de abril de 2008

Opinió sobre la pirateria

El nostre col·laborador de tecnologia Johniwhite ens envia un article d'opinió sobre la pirateria a Internet.

Jo personalment, quan un grup treu un disc nou no vaig a la botiga de discs i compro el cd + el dvd + la pulsera de piel única. Jo el que faig es m’ho baixo des de un programa (p2p) ja pot ser emule, overnet, pando, ares, kazaa... el que sigui (tots ben configurats funcionen, però ho deixem per una altre post) bé seguim.

Doncs això em baixo el disc i si m’agrada molt molt vaig a la botiga i em compro el CD + dvd + pulsera de piel unica, però com que tots els treballs dels grups de moment (ara fa uns 4 anys) no n’hi ha cap que m’hagi agradat el 100% ... ja sabeu el que significa no...Molts cops quan em baixo el nou treball d’un grup i el descomprimeixo em trobo amb la sorpresa que les cançons que hi han no son del grup en qüestió... per exemple fa temps em vaig baixar el treball “zapatillas” de ECDL i quan ho vaig descomprimir... les cançons eren d’un grup de Madrid que no havien tret cap disc i juntament amb els fitxers de musica hi havia un fitxer amb format TXT (text) que hi posava alguna cosa com “... Perdón por engañarte pero esta es la única forma de promocion que tenemos, ya que no tenemos recursos economicos para sacar un disco. Escuchanos y si te gustamos puedes comprar nuestra maqueta en www.nombredelgrupo.com...“

Jo considero una forma potent de promoció d’un grup. Tot i que ara amb els nous programes de descarregues pots posar comentaris a les descarregues y cada cop s’estan eliminant mes fakes (fals). Tot i que hi ha servidors P2P que t’ofereixen introduir e-links amb Fakes.

Johniwhite, embolica que fa blog. Surfejant per la xarxa

(tot el que escric es personal i intransferible, i tot es resposabilitat meva)”

4 comentarios:

 1. Pues yo si estoy a favor de la pirateria. Como todo el mundo reconozco que si yo fuera el propietario de la obra me joderia, perooo...la vida es dura

  Shaluditoss

  ResponderEliminar
 2. Si no nos hubieran estado timando tantos años seguidos igual tendría remordimientos de conciencia. Pero no es el caso (¿por qué subieron de precio en el cambio de lp a cd si es más barato fabricar un cd que un lp?)

  Hasta la vista

  ResponderEliminar
 3. acá ya casi no compras originales,,,,en todo orden..
  besos

  ResponderEliminar
 4. Pues sí Soledad, están pagando la altivez y soberbia de la época pre-emule. Preferían vender 10 discos a 50 que 50 discos a 10.
  Ellos se lo han buscado, ellos se la han encontrado
  A reveure

  ResponderEliminar

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails