Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

viernes, 20 de junio de 2008

Histories de Futbol ... La Llacuna (3º entrega)

El nostre colaborador Txetxu Soler ens sorprén de nou amb una historia de futbol, situada als anys 70, en concret a l'agost de 1974.
Aquí la teniu ;
Situem-nos a 1974, Mundial d'Alemanya la "Naranja Mecànica" de Johan Cruyff aclaparant amb el seu futbol total, perque acabes guanyant Alemanya com sempre. Centrem-nos a la Festa Major de La Llacuna, aquell any es va convidar a jugar el juvenil del Vilafranca ( categoria regional de juvenils) a la Llacuna. Ja sabem que a La Llacuna les coses de vegades van com van i resulta ser que no hi havia equip juvenil que jugues campionat. L'Alfons Saumell de Cal Biel (l'avi) va mobilitzar a tota la jovenalla del poble per fer un equip digne entre nois del poble i estiuejants. Entre ells estava jo (Txetxu). No hi va haver color, ens van donar una bona pallissa, no estàvem acoplats i l'equip fet a corra-cuita mostrava moltes mancances. De tota manera ens van convidar a tornar la visita per la Festa Major de Vilafranca a finals d'agost. Vaig a explicar la petita proesa d'un equip juvenil que mai va jugar a La Llacuna però que va deixar molt alt el nom del nostre poble i un record per tota la vida per a mi.
L'Alfons Saumell, no estava disposat a tornar a portar els nanos a l'escorxador, havia de fer un equip competitiu i per això precissava d'alguns retocs. De principi va pensar que el que s'havia de fer era una selecció dels millors de la zona i per tant potser era l'hora d'oblidar velles disputes i fer front comú junt amb els eterns rivals ... la gent de Mediona. Va aconseguir que La Llacuna i Mediona aportessin els millors jugadors amb edat juvenil i juntament amb dos nois de Igualada, la cirereta, l'Emilio Robles i un tal Zamora del barri de Fàtima es va lograr fer un molt bon equip. Tots junts a final d'estiu varem anar cap a Vilafranca per a disputar el partit de Festa Major. L'equip local, el Vilafranca, eren molt bons, i es trobaven en plena pre-temporada per tant físicament estaven mes que forts. Quan estàvem escalfant, abans del partit senti-em com la gent de la grada comentava "aquest son de la muntanya de 6 no baixen". Aquella gent pensaven que seria cosa fàcil, que la seva victòria seria inapel·lable. Ningú donava un duro per aquells nanos "de la muntanya", però va ser començar el partit, i no es falsa modèstia va ser un recital però per part de La Llacuna. Tot va anar molt rapit, la gent no s'ho creia, a la mitja part el resultat era 0-3, un festival !!!. A la segona part no hi va haver gols ells van començar a repartir estopa però nosaltres varem seguir jugant molt be a futbol varem fer dos o tres pals a la seva porteria, podíem haver guanyat per cinc o sis. El marcador no es va moure i per tant varem acabar guanyant per 0-3. Tot el camp ens va acomiadar aplaudint-nos i pessigant-se a l'hora, preguntant-se si el que havien vist era cert. Vull fer un petit homenatge aquell equip, que segur que si hagués competit a 1 Regional Juvenil (ara es Catalana y per devant nomes queda La Categoria Nacional), hagués fet un gran paper, i qui sap si no hagués pogut guanyar el Campionat. Aquest es l'equip que va aconseguir la proesa, al millor estil de les pel.licules americanes i que ha quedat batejat a ll'historia del futbol Llacunenc com ...

"ELS DE LA MUNTANYA".

1 JAUME PUJADAS (La LLacuna)

2 EMILIO ROBLES (Barri de Montserrat)

3 ALFONS SAUMELL (La Llacuna)

4 ARTURO JIMENEZ (Mediona)

5 JOSEP BALCELLS (La Llacuna)

6 AMBROS TUTUSAUS (Mediona)

7 MANEL SEGURA (La Llacuna)

8 JOAN RAMON REDONDO (La Llacuna)

9 CARLOS JIMENEZ (Mediona) 2 gols

10 ZAMORA (Barri de Fàtima)

11 JOAN CARLES SOLER (Txetxu) (La Llacuna) 1 gol


Un verdader equipas !!!!

Seguiré explicant-vos mes anécdotes mes endevant.

Joan Carles Soler i Soler (Txetxu)

Després de llegir aquesta historia, es clar que en questions de futbol mai es pot dir blat, si no es al sac i ben lligat.





5 comentarios:

  1. Txetxu, al·lucino amb la teva memòria. Com pots recordar tans detalls? Jo a penes recordo coses de la meva infantesa i a ixò que no va ser pas dolenta sinó al contrari.
    Bona crònica, en volem més.

    ResponderEliminar
  2. Home al 74 el meu germà ja tenia 17 anys ... i els qui som futboleros, les grans batalletes les recordem be ... Qualsevol dia m'arranco jo amb l'historia de quan vam guanyar la final de Futbol Sala de SantJoan de Mediona (tinc el partit pràcticament telegrafiat a la memòria), o quan vaig debutar amb el Poble Sec a 1º Divisió de Juvenils contra el MANRESA ... encara recordo el run run del camp de la Satalia, quan amb menys de 5 minuts començat el partit vaig medir malament una sortida, em van fer una vasselina per sobra i la pilota va sortir a ran del pal esquerra !!! ... vam acabar guanyant 1-0 i amb la porteria a cero ... com ha de ser !!!

    ResponderEliminar
  3. Txetxu Soler , da gusto leer tus crónicas :))

    Besos 6^^

    ResponderEliminar
  4. Qué maravilla. Estas pequeñas historias de pequeños partidos de fútbol son muy muy grandes.

    Como la pasión que las alimenta. Todos las tenemos, gracias por compartirlas, txetxu


    "La gente piensa que el fútbol es un juego a vida o muerte, pero es mucho más importante que eso"


    (W. Shankly)

    ResponderEliminar
  5. es que jo conec només els jugadors de la llacuna txetxu pero eren grans jugadors,dels juvenils jo recordo la epoca dels moliner,alex victor,david moral,manel sales,baltà,beumala,etc,un senyor equip també.el dia que parlis de la final de futbol sala a sant joan de mediona ´jordi soler jo diré la meva,ja que els rivals,també de la llacuna,els vaig dirigir jo fins la final,amb un balanç de tot victories,pero per culpa de un parell de jugadors que no estaven d´acord en la meva manera de fer els cambis van fer que dimitís per evitar mals rotllos,i ja saveu com va anar la final...coses del fumbol.
    txetxu,explica la rivalitat mediona-la llacuna,es per escriure un llibre,els Gil,massagué,tomy,redondo....contra els anomenats taleques,quines estomecades!

    ResponderEliminar

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails