Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

viernes, 6 de junio de 2008

Histories de Futbol ... La Llacuna (2ª entrega)


Després de l'èxit de la primera historia que ens va regalar el nostre col.laborador Txetxu Soler, aquí tenim la segona.

Aquest cop ens trobem a finals dels anys setanta, en plena transició pol.litica, deixant de banda poc a poc el Franquisme. Però a la Llacuna el que de veritat importava era el futbol ... si mes no pel "Presi" (Pere de Cal Girastels), si senyors en aquells temps pretérits ja era el president !!!, sembla ser que per ell no passen els anys ni les mocions de censsura !!!. Aquell estiu de finals dels setanta, el "Presi", tenia un compromís amb la gent de Rocafort de Queralt i havia de conformar un equip de circumstàncies per a presentar-si per la seva Festa Major. Els qui per aquell temps jugaven amb La Llacuna CF., no o veien de la mateixa manera i per tant arribar a fer l'equip va ser tota una odissea.

Posats en situació, aquí teniu l'anecdota directament viscuda pel nostra col.laborador :

Era un mes de Agost de finals dels 70 i el Pere de Cal Girestels, tots el coneixem com el "Presi", buscava jugadors per tot el poble. Era un estiu molt calorós i tots estàvem fent la migdiada per no anar a jugar a futbol a les cinc de la tarda. Ens buscava per anar a jugar a la Festa Major de Rocafort de Queralt, un poble petit molt a prop de Santa Coloma de Queralt. Ningú i volia anar, finalment en va trobar 13 i entre ells hi era jo. La majoria no tenia cotxe perquè no teníem l'edat. Vam anar-hi amb el "Jeep" del Pere, uns sobre dels altres, va ser tot una odissea. Al arribar a Rocafort ens van dur a equipar a un garatge a la plaça del Poble. No hi havia ni cadires ni dutxa, be no hi havia rés de rés, varem anar al camp amb el Jeep, dons era a les afores del poble, dalt d'un turó. Varem quedar glaçats quan veiérem el camp. Era un camp de rostolls amb dues porteries fetes amb trocs de pi i les lineas de banda eren, per una banda un marge i per l'altre un pared de rocs. Explico com era el camp perquè en una moment del partit, posat ja en farina, i oblidant-me de les característiques del camp, vaig voler evitar que la pilota sortís fora i amb l'inèrcia vaig anar a parar a un marge, uns metres mes avall. Quant companys i contraris van arribar al lloc de "l'accident", no em trobaven !!! dons era dins d'un matoll d'es-barces adolorit del cop i no em podia moure perque si o feia les punxes dels es-barcers feien el seu agost a costa meva. Finalment entre uns quants em van treure i ple d'esgarrinxades vaig seguir jugant (tot pundonor ... igual que uns que jo em se !!!). El resultat es el de menys, crec si no recordo malament que vam guanyar de bastants gols, ells eren molt dolents.


Quan varem tornar al vestidor, si es que així s'en podía dir d'aquell cau de rates, com a protesta per las condicions que teníem per equipar-nos, varem decidir anar-nos a ramo-llar a la font de la Plaça Major del poble. Uns en boles i d'altres amb calçotets. La gent ens mirava amb cara de sorpresa però nosaltres varem riure molt. Finalment es van portar bé, ja que ens van donar berenar per tots, pa amb tomàquet i embotit, compartint cava per celebrar la victòria.

JOAN CARLES SOLER (Txetxu) Juny de 2008.

Després d'aquesta crònica queda clar que quan un veterà del futbol de Regional et diu ..., nano no et queixis que abans si que era dur quan jugàvem en aquells "camps de deu" ... sap el que diu i no exagera ni un pèl.

Esperem frisosos la próxima crónica d'en Txetxu.

7 comentarios:

  1. I aquell camp de Cases Noves (de Can Pardo)...

    És per això que jo vaig triar el sofà,...

    Apa, ens veiem

    ResponderEliminar
  2. Si fa no fa el mateix. De tota manera aquell camp encara tenia porteries reglamentàries i no hi havia marges a les bandes. Recordo com si fos ara com el camp feia pendent horitzontalment, de tal manera que la porteria era mes alta pel pal de l'esquerra i mes baix-eta per la dreta. I el terra, camp de rostolls, amb els socs del llaurat, malgrat van intentar aplanar-ho, el peu s'ensorrava a cada passa ... no vam prendre mal perquè quan ets jove ets de goma que si no !!!. Apa marxo a La Llacuna que demà tinc assaig a les 12:00h ... ja se que als qui no sou de La Llacuna això tant os fa, però aprofitant l'avinentesa !!!.

    ResponderEliminar
  3. Molt bona la crònica, però nol cal anar als anys 70 per trobar "grans" camps de futbol.
    Ara deu fer 2 o 3 temporades vem anar a jugar a St. Guim per la festa major, està a prop de la panadella, i el camp estava ple de rocs i també feia pendent cap a un costat.Bé, pendent el que sen diu pendent no, feia baixada.
    L'ho bo era que si jugues a la banda, com és el meu cas, a la primera part et "foties" un fart de corre i a la segona no en tocaves cap.
    També i havia el presi per allà.

    ResponderEliminar
  4. Sori: Recordo perfectament aquell dia. Ens vam posar a escalfar, i quan vam sortir del vestuari i vam començar a córrer ja veiem que alguna cosa no quadrava, corríem massa!!! I és que no ens n'acabàvem d'adonar, però el pendent era considerable. I ho vam corroborar quan vam donar mitja volta: no era el mateix, allò començava a fer pujada!!!
    I si no recordo malament vam guanyar 2-3, i crec que l'últim gol de penalt (quina òstia li van clavar al Xiqui a les costelles) el vas marcar tu!!!
    Efectivament, el presi hi era per allà!!!
    Per cert, deu fer uns 15 anys vam anar a Pontons a jugar (érem infantils o cadets) i aquell camp també era per llogar-hi cadires!!! Crec que el Crespín va venir també, i el Kako....., i altres cracks que malauradament van deixar la seva carrera futbolística.....quin equipàs!!!!
    El presi també hi era, seguríssim!

    ResponderEliminar
  5. Torelló, jo recordo el dia de Pontons... cadascú dominava una part (bàsicament qui atacava en baixada). A mi em van treure groga per trepitjar la panxa d'un paio que estava a terra (no el vaig veure... o sí).
    Vam perdre 3 a 2 (cosa curiosa, perque sempre guanyavem... jajaja).

    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  6. Que bien narra Txetxu ;)

    6 besos^^

    ResponderEliminar
  7. jo recordo un camp ,una mica mes lluny de Jorba i just a sota de la autovía que estava en obres,la que va a la Panadella,que no recordo a quin poble pertanyía ja que no hi havia cap poble pels voltants,era l época del invent del filial de la llacuna,era un camp de blat transformat,per dir algo,en un camp de futbol,com us podeu imaginar la pilota no es que votés molt bé,a sobre era el típic partit de pretemporada,agost,5 de la tarda,amb una calda...recordo que només vaig jugar el segon temps i compartía la banda amb el mític Serrahima petit(xelu),vem perdre per 3-2 pero algun contrari es va endur algún record meu(no m ágrada perdre),també recordo el camp del Tous i el seu "magnífic"vestidor i encara que no tenen equip,el de Rofes.. i el seu mític porter,com es deia?Pepus oi?que gran banda formavamos en la llacuna B he sese?y recuerdas cuando nos pasávamos tardes en el campo de la Cuitora tirando faltas?total,pa qué si luego las tirava todas Iván Baltá,jeje.
    Volem més Histories de Futbol llacunenses Chechu!presi forever!

    ResponderEliminar

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails