Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

lunes, 17 de marzo de 2008

Serge Ibaka

El Zoetemelk del supermanager, Ferran Saumell, ens envia el següent article:

Del Congo a l’Hospitalet de Llobregat i de l’Hospitalet a la NBA???

En tots els despatxos dels diferents “General Managers” (directors tècnics tipus Txiki Beguiristain) de les franquícies de la NBA existeixen informes sobre el CB l’Hospitalet!!!!

La raó es diu Serge Ibaka!!!!!

És un jove congolès de 18 anys amb un físic impactant i qualitats que li auguren un futur brillant!!! El seu físic es tant portentós que a la prestigiosa web www.nbadraft.net el comparen amb Shawn Kemp!!! Però aquest pronòstic exitós alguns el posen en dubte.



Com tants analistes de joves promeses europees, hi ha qui pensa que, tot i que Ibaka ho té tot per ser una estrella, corre el risc que la pressa per arribar a la NBA faci que no hi arribi preparat.

El fet de provenir d’una família humil i amb pocs recursos i poder firmar un contracte de 3 anys garantits (es preveu que sigui elegit a la primera ronda del draft) per varis milions de dòlars i estar a l’aparador més gran del món basquetbolístic, és una temptació massa gran.

El que molts avisen a Ibaka és que a la lliga nord-americana no hi ha pràcticament entrenaments col•lectius i, per suposat, les pràctiques individualitzades són de perfeccionament (de tir, de moviments sota cistella, de rebot,…) però no pas de tàctica individual. La tàctica individual és, entre moltes altres coses, saber jugar un 5 contra 5, moure’s amb criteri quan no es té la pilota, aprendre a prendre les decisions correctes segons el moment de partit. I això és el que molts opinen que és el que li falta aprendre a Ibaka per ser un jugador excel•lent.

Hi ha molts exemples de joves promeses europees que han provat d’anar a la NBA massa joves, entre ell Andriuskevicius, Korolev, Podkolzine, Sergio Rodríguez per posar un exemple proper.

El pitjor no és que no juguin, és que no progressen i quan tornen a Europa, cap equip gran els vol, Andriskevicius va fer una prova amb el Joventut i ha acabat a la LEB (de Chicago Bulls a la LEB), Podkolzine del Varese a Dallas i de Dallas (6 partits jugats en 2 temporades) al Lokomotiv Novosibirsk (localitat on va néixer).

Un altre cas és Cheik Samb, categories inferiors del Barça, sense passar per la ACB, actualment sense minuts als Pistons... ja veurem que passa.

Tot sembla que el millor per a ell i per el CB l’Hospitalet és que es quedi uns quants anys més. Ell així podria acabar de formar-se i els seguidors de l’Hospi podran continuar gaudint del seu joc espectacular! Jo sense dubtes m’hi arribaré per veure’l.

La decisió està en mans d’Ibaka, des de aquí agrair-li que posi el nom de l’Hospitalet al mapa NBA i desitjar-li el millor a ell i al CB l’Hospitalet!!!!!

(Ferran Saumell - embolica que fa blog - sofà de casa)

Vincula desde tu Blog este Post!

2 comentarios:

  1. gracias por tu visita, quisiera entender tu idioma,,,
    un beso

    ResponderEliminar
  2. gracias a ti.
    Hay algunos posts en castellano. Y si ves que alguno te interesa tenemos traductor (aunque reconozco que a veces da pereza usarlo)

    Un saludo

    ResponderEliminar

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails