Seguidor@s de Embolica (Hazte seguidor/a)

lunes, 31 de marzo de 2008

Lynyrd Skynyrd ... Artista !!! 4

Avui, a la saga dels artistes, travessarem les fronteres i anirem a parar al Sud dels E.E.U.U. Si senyor allà on diuen que la vella Dixie no morirà mai, el Sud orgullós dels seus orígens que encara que aplacat aguar-da el seu moment. No se ni vull perquè saber-ho si hi ha raó o no, si hi ha justícia o no, si les coses son com son perquè així han de ser-ho o tot el contrari. Que es correcte i que es incorrecte, on es la veritat i on s'amaga la mentida. Aquella gent volen ser com eren però accepten el que son ... o no, no o se, però es lícit voler ser ... aquí o sabem molt be.
Be ja veieu, per moments marxo cap el setè cel d'en Cisa i val mes que m'afanyi a posar el peus a terra no sigui que finalment no sàpiga tornar i encara prenguem mal.
Si amics, quan aquestes contrades gent com Sisa, Quico Pi de la Serra o Pau Riba reivindicaven un país i una forma de viure, mes allà de L'Atlàntic, els Lynyrd Skynyrd reivindicaven la seva condició de Sudistes, orgullosos de la seva terra, la seva forma de viure i perquè no dels seus orígens. Cançons com Sweet Home Alabama , Simple Man,Gimme Back My Bullets, Saturday Night Special o Gimme Three Steps son clar exemple de l'anomenat Rock-Sudeny.Titllats de racistes, es possible que així sigui, no sere jo qui tracti d'esbrinar la idiosincràsia de l'Amer-ica profunda. També dels Catalans es diuen moltes bajanades i que voleu que us digui, un es cansa de desmentir-les.
Lynyrd Skynyrd va tenir un breu trajecte, si mes no amb la formació original, solament del 73 al 77. I es que la fatalitat va caure sobre el grup en el seu millor moment. En la Gira del 77 on els escenaris els omplien de bot en bot, un accident d'avió on viatjava la banda, va segar la vida del vocalista, lletrista i líder total del grup Ronnie Van Zant. Això va ser la fi pel grup dons malgrat dos dels guitarristes Allen Collins y Gary Rossington van sobreviure, ja mai va ser el mateix. Rossington y King, guitarrista que just abans de l'accident va deixar el grup per ser substituit per Steve Gaines que també va morir a l'avió, segueixent fent concerts de tribut a la banda amb el germà petit de Van Zant a la veu. Teniu un exemple extraordinari, dels Lynyrd Skynyrd del segle XXI, linkant Simple Man (no us o perdeu, es una canya de canso). A part del carisma y talent de Van Zant el grup te com a bandera la potencia de les tres guitarres solistes originals de Collins (guitarra principal), Rossington y King. A la canso que acompanya aquest escrit Free Bird, i deixen el seu màxim exponent, el puntejat final de Free Bird està considerat un dels mes complerts i punyents de l'historia del Rock. Personalment Free Bird es una d'aquelles cançons que des de que la vaig sentir no m'ha deixat i penso que no ho farà mai ...
Amb tots vosaltres Lynyrd Skynyrd 1976 Ockland (California) ... Free Bird

1 comentario:

Diu la teva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails